Dierfysiotherapie bij AniCura Hopmans

Moet uw dier revalideren na een operatie? Of heeft hij of zij klachten bij het bewegen? Vaak raadt de dierenarts of orthopeed dan dierfysiotherapie aan. Bij AniCura Hopmans staat een gediplomeerde dierfysiotherapeut voor uw dier klaar. Met jarenlange ervaring en veel ervaring met revalidatie helpt zij uw dier bij een goed herstel. Deze expertise bieden we aan in onze kliniek in Roden.

Fijne kliniek met deskundige artsen en paraveterinairen. Ze zetten het welzijn van het dier voorop en denken met je mee.

Onze gediplomeerde dierfysiotherapeut

Dierfysiotherapie is een beschermd beroep. Alleen humaan fysiotherapeuten met een specialisatie dierfysiotherapie mogen dieren behandelen. Onze dierfysiotherapeut Mirjam Wesseling heeft deze opleiding afgerond en heeft inmiddels jarenlange ervaring met behandelen van dieren. 

Zij is bovendien geregistreerd in het CIBG diergeneeskunderegister en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dierfysiotherapie.

Wanneer wordt dierfysiotherapie ingezet?

De dierfysiotherapeut van AniCura Hopmans werkt nauw samen met de (orthopedisch) dierenartsen. Bij revalidatie na een operatie van een botbreuk of gewricht, bijvoorbeeld TTA-2, MRIT en patella luxatie, raden we altijd dierfysiotherapie aan. Maar ook bij:

  • neurologische problematiek zoals hernia's en verlammingen
  • rugproblemen (spondylose, lumbosacrale instabiliteit)
  • artrose
  • seniorbegeleiding
  • pees- en spierproblematiek

Revalidatie na een operatie bij uw hond of kat


Wanneer uw dier een operatie krijgt is de daaropvolgende periode vaak spannend. Wat mag mijn dier, hoeveel en hoe vaak en wat kan ik zelf doen om het herstel te bevorderen? De dierenfysiotherapeut werkt in het verlengde van de chirurg en begeleidt bij de revalidatie zodat het dier zo goed mogelijk kan herstellen. Net als bij mensen is ook bij dieren gecontroleerde beweging beter dan volledige rust.

Zo werkt het

Na de operatie krijgt u van de chirurg een nazorgbrief met de belangrijkste aandachtspunten voor de eerste periode na de ingreep en wordt er een afspraak gemaakt voor de eerste fysiotherapie sessie.

Tijdens het eerste bezoek stellen we vast hoe de voortgang is, hoe het met de pijnklachten gaat en of er sprake is van compensatieklachten ten gevolge van een afwijkend looppatroon.

Omdat de belastbaarheid en conditie mede afhankelijk is van het functioneren voor de operatie brengen we ook dit in kaart. We maken een behandelplan en u krijgt oefeningen mee voor thuis.

Daarna maken we een vervolgafspraak.

Fysiotherapie bij andere problemen, zoals pijn bij bewegen

Een eerste consult bestaat uit een intake en een onderzoek. We brengen in kaart welke klachten uw dier heeft, hoe zijn conditie is en wat hij/zij doet qua beweging of sport.

Tijdens het onderzoek gaan we gewrichten en spieren langs en beoordelen we soepelheid, aanwezigheid van pijnklachten, spierspanning en kracht.

We stellen een behandelplan op en maken een afspraak voor het vervolg.

Behandelmogelijkheden dierfysiotherapie bij dieren

  • oefentherapie/bewegingstherapie
  • manuele technieken, zoals massage en (gewrichts)mobilisaties
  • huiswerkoefeningen
  • beweegschema voor thuis

Lees ook: dierfysiotherapie

Vraag of afspraak maken

Heeft u een vraag over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op, of bel ons voor een afspraak. Bent u door uw dierenarts naar ons verwezen? Lees ook: doorverwezen naar AniCura Hopmans

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.