Spoedkliniek Zwolle

1 maart 2025 start de spoedkliniek in Zwolle, voor meer informatie over deze service ga naar: Dierenartsenpost Zwolle

Specialistische zorg voor huisdieren

De dierenarts-specialisten en dierenarts-experts van AniCura de Tweede Lijn hebben door middel van aanvullende studies expertise opgebouwd binnen één bepaald deelgebied van de diergeneeskunde. Met deze kennis, kunde en ervaring is er in onze kliniek veel mogelijk. Meer dan bij een eerstelijns dierenarts. Lees hier meer over onze expertises en afdelingen.

Expertises en afdelingen van AniCura de Tweede Lijn

Ga direct naar:

U vindt onze klinieken in Zwolle en Wilhelminaoord.

Goed om te weten: om een afspraak te maken in onze kliniek heeft u een verwijzing nodig van uw dierenarts. We nemen de bevindingen van uw dierenarts mee, zodat we samen komen tot de best mogelijke behandeling van uw dier.

Ook mogelijk in ons specialistisch ziekenhuis voor dieren

Bij AniCura de Tweede Lijn zijn er veel (onderzoeks)mogelijkheden, zoals een CT-scanner, meerdere endoscopen, digitale röntgen, specialistische echografie, een laboratorium waarin uitgebreid onderzoek mogelijk is en goed uitgeruste operatiekamers voor complexe operaties. Ook voor patiënten die intensievere zorg nodig hebben, zijn alle benodigde voorzieningen in huis.

Lees hieronder of bij Behandelingen meer over onze verdere diensten en zorg. Of vraag ons naar de mogelijkheden.

Fysiotherapie voor dieren

Bij het herstel na operaties aan de gewrichten is het belangrijk om te bewegen. De deskundige op het gebied van de revalidatie en mobilisatie is de dierfysiotherapeut.
Bij AniCura de Tweede Lijn is dat Sylvia Haveman. Bijna 40 jaar geleden stond zij aan de bakermat van het vak dierfysiotherapie, waar zij sindsdien vol passie in werkt. Door regelmatige bijscholing en opleiding is zij op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen binnen het vak.

Bij onze kliniek is drie weken na een gewrichtsoperatie een uitgebreid fysiotherapie-consult inbegrepen. Ook bij de revalidatie na een rughernia is de fysiotherapeut onmisbaar. Sylvia begeleidt u en uw dier op maat en helpt u om de benodigde oefeningen thuis te kunnen voortzetten.

Endoscopie

Ervaart uw hond of kat diarree, verstopping of andere darmproblemen? Of heeft uw dier last van neusuitvloeiing of langdurig hoesten? Zijn er problemen met het plassen of ziet de urine er afwijkend uit? Als het niet duidelijk is wat er aan de hand is, kan uw dierenarts een endoscopie aanraden. Het grote voordeel van een endoscopie is dat er binnen in uw dier gekeken kan worden, zonder dat er een snede in uw dier gemaakt hoeft te worden.

Bij AniCura de Tweede Lijn hebben we alle kennis en apparatuur in huis om een scopie uit te voeren, bijvoorbeeld om te kijken in de luchtpijp, slokdarm, longen, de maag, darmen, blaas, neus of het oor. Onze internisten voeren deze endoscopieën regelmatig uit en hebben hier dus veel ervaring mee

Lees ook: endoscopie bij hond en kat

Anesthesiologie (narcose)

We zien vaak dat eigenaren van patiënten angstiger zijn voor de narcose dan voor de operatie zelf. Een narcose brengt altijd risico’s met zich mee, maar gelukkig zijn deze tegenwoordig een stuk kleiner dan vroeger. Tijdens de narcose houdt een zeer ervaren paraveterinair de belangrijke lichaamsfuncties met moderne apparatuur goed in de gaten. .

We kennen ook het begrip 'standaard' niet. In principe krijgt iedere patiënt de narcose die in dat geval voor hem of haar het meest geschikt is. We hebben dan ook een groot aantal middelen tot onze beschikking. Tijdens de kwetsbare herstelperiode is uw huisdier in de goede handen van onze getrainde paraveterinairen.

Medium Care afdeling

Wij doen er alles aan om patiënten na behandeling snel weer naar huis te laten gaan, maar soms zijn de dieren hiervoor te ziek. Het kan zijn dat uw dier een intensievere behandeling en/of continu-infuus nodig heeft. Dit kan in onze moderne Opname die hiervoor speciaal ingericht is.

Een getrainde paravaterinair houdt zich de hele dag bezig met de zorg voor opgenomen dieren. Wij bieden echter geen nachtbewaking tussen 23.00 en 8.00 uur. Patiënten die niet stabiel zijn nemen wij dan ook niet op, maar verwijzen wij u naar een intensive care unit van een andere specialistische dierenkliniek, waar ze 24 uur per dag verzorgd kunnen worden. Minimaal twee keer per dag is er intercollegiaal, multidisciplinair overleg tussen de artsen en het opnameteam over de voortgang en het welzijn van uw dier in de opname.

Geweldige mensen die daar werken. Vriendelijk, meedenkend en nemen echt de tijd voor jou en je huisdier. - Nes via Google Reviews

Afspraak maken?

Voor zorg in onze kliniek heeft u een verwijzing van uw dierenarts nodig. Heeft u deze al? Neem Contact met ons op voor een afspraak.

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist u dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen u graag om uw hond een gezondere glimlach te geven.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.