Opleiding en expertise
Ik heb de opleiding WO Diergeneeskunde met een Master Gezondheidszorg Landbouwhuisdieren en Veterinaire Volksgezondheid gevolgd. Mijn expertise is abdominale echografie, omdat ik de toegevoegde waarde van de beeldvormende diagnostiek enorm interessant vindt en onmisbaar in de dagelijkse praktijk.
Mijn tweede expertise is dermatologie, omdat ik geschrokken ben van het aantal dermatologische patiënten in de praktijk. In veel gevallen zijn dit recidiverende of chronische patiënten die veel profijt kunnen hebben van goede begeleiding.
Nascholing
Echografie en dermatologie probeer ik beide jaarlijks nascholing in te volgen. Om nieuwe kennis op te doen en oude kennis bij te schaven. Daarnaast blijf ik up to date over preventieve zorg via interne nascholing op de praktijk.
Aanvullend zijn er nog een heel aantal nascholingen die ik graag zou volgen. Op persoonlijk vlak over assertiviteit en communicatie met de klant. Op veterinair gebied op korte termijn spoed en interpretatie van laboratorium resultaten, op lange termijn cytologie en interne.
Veelzijdigheid
Wat het leukste is aan dit beroep vind ik een lastige vraag. Het is de combinatie van alles, de veelzijdigheid. Op dit moment zou ik dus ook niet graag willen differentiëren. Allereerst fijn contact met het team en collega's, het contact en de communicatie met klanten en het helpen van patiënten. De afwisseling van chirurgie, acute zorg, spoedgevallen en preventieve zorg, de begeleiding van chronische patiënten, echt het hele plaatje van een eerstelijns dierenarts.
Ik ga tevreden naar huis als ik het gevoel heb dat ik iedereen met goede zorg en informatie naar huis heb kunnen laten gaan.
Waarom dierenarts?
Cliché maar waar, in de eerste plaats door m'n affiniteit met dieren, in de tweede plaats door m'n interesse in veterinaire zorg, geneeskunde en volksgezondheid.
Eigen huisdieren
Phoebe en Joey zijn onze katten van 4 jaar oud. Phoebe heb ik gevonden bij een veehouder tijdens een bedrijfsbezoek. Ze was pas een paar weken oud en lag in haar eentje in de hooiberg, ik heb haar meegenomen en ze is nooit meer weggegaan. Ze is enorm knuffelig, maar alleen als ze tijd heeft, echt een dametje dus.
Joey komt ook van de boerderij, die hebben we erbij gezocht toen we Phoebe hadden gevonden, omdat ik altijd al een rode kater wilde. Hij is alles wat je van een rode kater verwacht, kletserig, gezellig en hij loopt overal achter je aan. Als je gaat zitten duikt hij op schoot en hij wil het liefst de hele dag over z'n buik geaaid worden. We zijn er sinds een jaar achter dat hij HCM met artrose risico en nierfalen heeft, maar met nierdieet is hij momenteel stabiel.
Phoebe en Joey kunnen het goed vinden met elkaar. Ze verhuizen met ons mee naar het bos binnenkort en ik hoop dat ze daar nog jaren met ons kunnen genieten!
Huisje, boompje, beestje
Voordat ik kinderen kreeg heb ik fanatiek paardgereden (eventing). M'n paard Raaf verhuist niet mee naar Limburg helaas. Ik hoop dit in de komende jaren wel weer op te kunnen pakken. Daarnaast ben ik een buitenmens, we gaan niet voor niets in het bos wonen.
Mijn man is ook dierenarts en samen dromen we van een huis (check), tussen de bomen (check) met een heleboel beesten, dus katten (check), honden, kippen, paarden, schapen en misschien zelfs een aantal koeien.
Ik ben gek op koken, recepten lezen, uitproberen, de ovens aan en iedereen bourgondisch rond de tafel. Ik droom van ooit een aga keuken in onze boerderij, maar die heeft voorlopig nog geen prioriteit.
Start van de dag
Ik start mijn dag altijd met een cappuccino (die mijn man voor me maakt) én een grote beker thee, voordat de kindjes uit bed komen. Zo pak ik al even m'n eerste rustmoment om fris en met positieve energie de dag te kunnen beginnen.