Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Expertises

Naast ons aanbod van behandelingen en diensten kunt u met uw dier bij ons terecht voor zorg waar we meer kennis en ervaring in hebben. Onze expertises zijn:

Onze andere expertises zijn:

Interne geneeskunde

Wat is interne geneeskunde? Interne geneeskunde gaat over alles wat er in het lichaam zit. Denk bijvoorbeeld aan organen zoals de maag, darmen en lever. Als uw dier last heeft van zijn organen, herkent u dit aan braken, diarree, slechte eetlust of bijvoorbeeld hoesten.

Ziekten die te maken hebben met interne geneeskunde zijn:

Om erachter te komen waar uw dier last van heeft, doen we medische onderzoeken zoals bloedonderzoek, maken we echografie of een ander onderzoek. Hieronder leest u meer over de medische onderzoeken.

Bij AniCura Dierenkliniek Maaspoort, hebben de dierenartsen veel ervaring in en kennis over interne geneeskunde. Binnen het team vindt regelmatig patiënten overleg plaats waarin de beste behandeling voor uw dier wordt besproken.

Medische beeldvorming

Door gebruik te maken van medische beeldvorming, komen we tot de juiste diagnose. Met medische beeldvorming kunnen we namelijk in het lichaam van uw dier te kijken. In de kliniek hebben we de nieuwste apparatuur tot onze beschikking. Denk aan:

Bloedonderzoek in eigen laboratorium

Andere onderzoeken die helpen bij het stellen van een juiste diagnose zijn bloedonderzoek, urineonderzoek en ontlastingonderzoek. In ons eigen laboratorium kunnen wij deze onderzoeken snel uitvoeren. Zo krijgt u bij AniCura Dierenkliniek Maaspoort binnen één uur de uitslag van het bloedonderzoek. Omdat we zo snel de uitslag hebben, weten we direct wat er met uw dier aan de hand is en kunnen we meteen de vervolgstappen met u bespreken.

Lees meer over de onderzoeken:

Huidproblemen bij hond en kat

Huidproblemen komen ook voor bij honden en katten. De oorzaak van huidproblemen is bijvoorbeeld:

  • allergie
  • infectie
  • parasiet

Bij AniCura Dierenkliniek Maaspoort onderzoekt de dierenarts uw dier en de oorzaak van het huidprobleem.

Lees meer over:

Gratis puppy en kitten spreekuur

Heeft u sinds kort een puppy of kitten? Maak een afspraak voor het gratis puppy- of kitten spreekuur.

Wat houdt het spreekuur in?
Tijdens het puppy en kitten spreekuur onderzoekt de paraveterinair uw puppy of kitten. De paraveterinair kijkt of uw pup of kitten goed groeit, of hij of zij helemaal gezond is en of het gebit goed ontwikkelt. Ook kunt u tijdens het spreekuur vragen stellen over de opvoeding van uw puppy of kitten.

Vanaf dat uw pup of kitten de 12 weken vaccinatie heeft gehad, kunt u elke maand, tot één jarige leeftijd, langskomen op het spreekuur. Het spreekuur is gratis en gaat alleen op afspraak.

Verder kunt u bij ons terecht voor de gratis spreekuren:

  • Vlooien spreekuur bij de paraveterinair
    Vlooien komen bij veel dieren voor. Denk aan honden, katten maar ook konijnen fretten en andere kleine huisdieren. Laat uw dier maandelijks preventief behandelen tegen vlooien.

    Heeft u dier langdurig last van vlooien? Maak dan een afspraak voor het gratis vlooien spreekuur. Tijdens het vlooien spreekuur helpt de paraveterinair uw dier om van de hardnekkige vlooienplaag af te komen. U krijgt advies en de juiste middelen mee die helpen tegen vlooien.

    Wist u dat vlooien ook wormen overdragen op uw huisdier? Het is daarom belangrijk regelmatig te blijven ontwormen.

    U kunt ook met uw pup of kitten naar het vlooien spreekuur komen of als u met uw dier naar het buitenland gaat en hierover meer wilt weten. Wij helpen u graag met het uitkiezen van de juiste producten om uw huisdier te beschermen tegen allerlei parasieten die ook in het buitenland leven.

    Wanneer is het vlooien spreekuur?
    Het vlooien spreekuur is op woensdag van 15:00 tot 16:00 uur. Neem met ons contact op voor het maken van een afspraak of voor meer informatie.
  • Tanden spreekuur bij de paraveterinair
    Gebitsaandoeningen komen vaak voor bij dieren zonder dat u het misschien door heeft. Uw dier kan bijvoorbeeld last krijgen van tandplak, tandsteen en ontstoken tandvlees.

    Tijdens het gratis tanden spreekuur kijkt de paraveterinair het gebit van uw hond of kat na. Op deze manier kunnen ziekten aan het gebit voorkomen worden en blijft het gebit van uw dier gezond. Ook krijgt u tips over hoe u de tanden van uw dier poetst en over wat u nog meer kunt doen voor een schoon en gezond gebit van uw dier.
  • Suikerziekte spreekuur bij de paraveterinair
    Heeft uw dier suikerziekte? Uw dier krijgt de begeleiding die hij of zij nodig heeft. Ook leert de diabetesconsulente u hoe u insuline spuit bij uw dier.

    Zodra de suikerspiegel van uw dier stabiel is, blijft uw dier onder controle bij het suikerziekte spreekuur. Zo houden we u dier goed in de gaten en kunnen we hem of haar de juiste begeleiding geven.

    Lees hier meer over:
    suikerziekte bij katten
    suikerziekte bij honden
  • Dieet spreekuur bij de paraveterinair
    Heeft uw dier overgewicht? Maak een afspraak bij één van onze paraveterinairen voor het dieet spreekuur. De paraveterinair helpt u en adviseert u hoe u ervoor kunt zorgen dat uw dier van zijn of haar overgewicht afkomt.

    Uw dier wordt één keer per maand gewogen en gecontroleerd. Ook bespreekt u met de paraveterinair hoe het met de beweging van uw dier gaat. We geven u advies om uw dier meer te laten bewegen en tips en tricks om daarin te slagen.

Did this article help you?

Please select what suits your situation or type on your own. We greatly appreciate your feedback.

Thank you!

We really appreciate it

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist u dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen u graag om uw hond een gezondere glimlach te geven.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.