Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Expertise interne geneeskunde AniCura Kerkelanden

Interne geneeskunde omvat een breed vakgebied. Het houdt zich bezig met onderzoek en behandeling van alle aandoeningen van de inwendige organen.

Interne geneeskunde: een breed vakgebied

De interne geneeskunde houdt zich bezig met de diagnostiek en behandeling van alle aandoeningen van de inwendige organen. Hieronder valt eigenlijk een hele verzameling aan problemen waarvoor u bij ons terecht kunt, zoals problemen aan:

  • maag, darm, alvleesklier en lever
  • nieren en urinewegen
  • hart, longen, keel en neus
  • hersenen en zenuwen
  • hormonen
  • bloedziekten en aandoeningen van
  • het immuunsysteem (afweer systeem)

Onze expertise op het gebied van interne geneeskunde

Dierenarts Esther Ruardi heeft zich in onze kliniek op de interne geneeskunde toegelegd.

Van onderzoek tot behandeling

Omdat interne geneeskunde zo ontzettend breed is, doen wij zorgvuldig onderzoek voordat we een behandelplan op maat maken. Lees hieronder de verschillende stappen als uw dier met klachten bij ons komt.

Stap 1: Alle nodige informatie krijgen

In de eerste stap vragen we alle informatie om een duidelijk beeld te krijgen wat het probleem is. Wij stellen u vragen over of uw dier goed eet, drinkt, poept en plast. En wat de klachten zijn van uw dier. Op deze manier krijgen we al een eerste indruk in welke richting we moeten denken.

Stap 2: Uw dier onderzoeken

Vervolgens onderzoekt de dierenarts het lichaam van uw dier. Met name de organen waar de klachten vandaan komen.

Vaak is na het lichamelijk onderzoek nog niet duidelijk wat er precies aan de hand is. Daarom is aanvullend onderzoek nodig om een juiste diagnose te kunnen stellen. Voor vrijwel alle onderzoeken kunt u bij ons in de kliniek terecht. Denk aan bloed-, urine- of ontlastingsonderzoek. In sommige gevallen is het maken van een röntgenfoto of echo nodig.

Stap 3: behandelplan maken

Als uit onderzoek duidelijk is waar uw dier last van heeft, bespreekt de dierenarts het behandelplan met u.

Soms is de ziekte of aandoening van uw dier niet duidelijk na de tweede stap. In dat geval kunnen we door middel van het uitsluiten van bepaalde ziekten toch een behandelplan maken.

Heeft uw dier specialistische zorg nodig? Wij denken graag met u mee over de zorg van uw dier. Ook als het beter is om uw dier te laten behandelen in een dierenziekenhuis met specialisten, zullen we dit met u bespreken. Bij ons staat de gezondheid van uw dier altijd voorop.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.