Onze expertises

Ons team van dierenartsen en paraveterinairen heeft zich op diverse vakgebieden verdiept om onze dienstverlening voor u zo uitgebreid en up-to-date mogelijk te houden. Zo bieden wij de meest optimale zorg voor uw dier. Ook werken wij nauw samen met specialisten in de regio.

Diagnostiek

Het stellen van een diagnose begint altijd met een vraaggesprek (anamnese). U kent uw dier tenslotte het beste.

Het consult

Tijdens een consult probeert een dierenarts op twee manieren te achterhalen wat er met uw dier aan de hand is: het vraaggesprek en een algemeen lichamelijk onderzoek. Is hierna nog aanvullend onderzoek nodig? Met een laboratorium in huis heeft u vaak dezelfde dag nog uitslag.

Laboratorium in huis:

  • Bloedonderzoek: bloedonderzoek wordt bijvoorbeeld gedaan bij het vermoeden van nierproblemen
  • Urineonderzoek: bij mogelijke aandoeningen van de nieren, blaas of urinewegen kan de dierenarts een urineonderzoek uitvoeren
  • Ontlastingonderzoek: een ontlastingsonderzoek is zinvol bij diarree klachten of bloed en/of slijm bij de poep van uw dier
  • Microscopisch onderzoek: vooral bij huidaandoeningen, zoals mijten of parasieten
  • Schimmelkweek: bij het vermoeden van een huidschimmel

Ook kan het soms nodig zijn om binnen in het lichaam van uw dier te kijken.

Medische beeldvorming:

  • Echografie: een echo brengt interne organen in beeld, zoals de buik of het hart. Bijvoorbeeld bij blaasproblemen, buikpijn, een voelbare dikke buik of een hartruis.
  • Röntgenapparaat: een röntgenfoto geeft vooral informatie over de botten, gewrichten en omtrek van hart en ribben. Bijvoorbeeld bij een vermoedelijke botbreuk of kreupelheid.
  • Dentale röntgen: een röntgenfoto om het gebit in beeld te brengen.
  • Rinoscopie: heeft uw dier een verstopte neus, last van benauwdheid? Dan kan de dierenarts met behulp van een rinoscopie binnen in de neus- en keelholte kijken.

Welke zorg uw dier ook nodig heeft, een goede diagnose is de basis voor een behandeling op maat.

Chirurgie

Uw dier moet geopereerd worden? Dan wilt u natuurlijk de beste chirurg. Want hoe meer kennis en ervaring, hoe minder complicaties. Wij hebben veel ervaring in het steriliseren en castreren van honden, katten en konijnen, maar ook met complexere operaties. Benieuwd wat er bij een operatie komt kijken?

Laparoscopische sterilisatie

Een sterilisatie zonder ingrijpende gevolgen? Dat kan met een kijk-operatie. Via drie kleine gaatjes en een camera tot in de buikholte kan een dierenarts de sterilisatie voltooien. Dit betekent sneller herstel, minder kans op complicaties of postoperatieve infecties en minder napijn voor uw dier. Laparoscopische sterilisatie vindt plaats op onze locatie in Bloemendaal.

Interne (dier)geneeskunde

Vooral honden en katten zijn sterren in het verbergen van klachten. Het is daarom soms even puzzelen welk orgaan de klachten veroorzaakt. Braken kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door afwijkingen in de maag, darmen, blaas, nieren, etc.. Het uitsluiten van aandoeningen is vaak de sleutel.

Dermatologie

Huidklachten worden vaak veroorzaakt door parasieten. Dit wordt microscopisch onderzocht via een huidafkrabsel. Als een bacteriekweek, allergie-test of het afnemen van een biopt voor verder onderzoek nodig is, doen wij dit bij gerenommeerde externe laboratoria.

Oogheelkunde

Een oogaandoening is niet altijd met een zalfje opgelost.Sterker nog, een onbehandelde oogaandoening kan ernstige gevolgen hebben, bij Glaucoom bijvoorbeeld zelfs blindheid. Een uitgebreid ophtalmologisch onderzoek (oog en omliggende structuren) is dus van belang. Ook de oogboldruk kunnen wij meten.

Tandheelkunde

80% van de honden ouder dan 3 jaar en 65% van de katten ouder dan 3 jaar heeft last van hun gebit. Vaak onopgemerkt of vage klachten, zoals wat meer slapen, sloomheid of wat minder enthousiast eten. Benieuwd naar de meest voorkomende gebitsproblemen bij hond en kat?

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist u dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen u graag om uw hond een gezondere glimlach te geven.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.