“Een kwart eeuw bij de SDU”

Gusta is echt een begrip binnen de SDU! Ze werkt er het langst van iedereen en dat is vrijdag 17 juli een kwart eeuw. Gusta is anesthesie en OK-medewerker en werkt 2,5 dag per week. Tijd dus om dit keer een kijkje te nemen in haar werkweek

Gusta Monfrooij

De week van Gusta in een notendop:

Wat zal deze dag weer brengen? Dat vraag ik mij altijd af als ik ‘s morgens naar mijn werk rijd. Want na bijna 25 jaar is het iedere dag weer een verrassing. Naast onze geplande operaties, komen er dagelijks ook vaak nog meerdere spoedoperaties en CT- scans bij.

Opeens werk ik dan 25 jaar bij de SDU. De jaren zijn echt voorbij gevlogen. Er is een hoop veranderd in 25 jaar: we zijn hard gegroeid als bedrijf en we zijn van één specialisme naar acht specialismen gegroeid! Ik voel mij bevoorrecht om bij de SDU te werken, zo’n prachtig modern pand met zulke leuke collega’s, klanten en natuurlijk al die lieve dieren die wij beter mogen maken.

Dinsdag - Vandaag is een van mijn patiënten een hondje die komt voor een kruisbandoperatie. Nadat ik hem een prikje heb gegeven om wat rustiger te worden (sedatie, voorafgaand aan de narcose) zegt zijn baasje tegen mij “doe je wel voorzichtig met hem, het is ons kind”. Geloof mij, ik ben voorzichtig met iedere patiënt, omdat ik weet hoe belangrijk huisdieren zijn. Ze zijn een deel van het gezin en daar waak ik over tijdens de anesthesie. En dat voelt als een hele verantwoordelijkheid!

Als de patiënt weer rustig ontwaakt uit de narcose en de eigenaren zijn zo blij dat alles is goed gegaan denk ik, daar weet ik weer waarvoor ik het doe.

Ondertussen is er door een verwijzende dierenkliniek gebeld. Ze hebben een katje die een veter heeft ingeslikt. Dit is een gevaarlijke situatie want de darmen kunnen daardoor opstropen en afsterven. Ook is er risico op verstoppingen. Het katje komt bij onze Europees Specialist Interne Geneeskunde Ronald van Noort op consult en ik assisteer hem bij de scopie. Met een camera gaan we de maag en dunne darm in om op zoek te gaan naar de veter om deze vervolgens er met succes uit te halen. Na een laatste controle mag de kat weer mee naar huis.

Woensdag - Een dag later is het team van de SDU weer ontzettend druk bezig met diverse patiënten als er een spoed patiënt binnenkomt voor een buikecho. De doorverwijzend dierenarts vermoedt een milttumor. Het is een Rhodesian Ridgeback van zes jaar oud en ze ziet er zeer bleek uit en snakt naar zuurstof.

Susanne Boroffka, onze Europees Specialist Radiologie, maakt een echo en ziet een maagtorsie, dit is een maag die om zijn as is gedraaid. Het is een levensbedreigende situatie. Het hele team van de SDU komt in actie, de patiënt moet zo snel mogelijk gestabiliseerd worden. Er wordt door Joost Uilenreef, de specialist anesthesiologie een anesthesie op maat gemaakt. Ook wordt de OK in gereedheid gebracht. De operatie was ook heel spannend, maar gelukkig geslaagd. Wat een teamwork hebben wij met elkaar geleverd! De volgende dag loopt de hond met haar baasjes weer de deur uit. Dit is echt geweldig om te zien. En dan realiseer ik mij … wat een mooie baan heb ik, geen dag is hetzelfde, het is spannend en nooit saai. En je weet iedere dag waarvoor je het doet. Dieren weer blij en gezond meegeven aan hun baasjes

Did this article help you?

Please select what suits your situation or type on your own. We greatly appreciate your feedback.

Thank you!

We really appreciate it

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist u dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen u graag om uw hond een gezondere glimlach te geven.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.