Orthopedie: uw dierenarts-specialisten bij SDU

Bij SDU krijgt uw dier op doorverwijzing van uw dierenarts de beste mogelijke orthopedische zorg van een van onze dierenarts-specialisten.

Specialistische Dierenkliniek Utrecht

Door de specialistische kennis, veel praktische ervaring en moderne apparatuur is er bij SDU veel mogelijk. Meer dan bij een gewone dierenarts. En met een eigen anesthesioloog gaat uw dier bij ons op een zo veilig mogelijke manier onder narcose.

Verwijzing van uw dierenarts

Bij SDU krijgt uw dier op doorverwijzing van uw dierenarts de beste mogelijke orthopedische zorg van een van onze dierenarts-specialisten.

Uitstekend geholpen. Goede uitleg en volgens ons heeft Edgar een wonder verricht en Lou van de pijn verholpen.
Keja via Google Reviews

Specialistische kennis en moderne apparatuur


Bij AniCura Specialistische Dierenkliniek Utrecht (SDU) werken alleen dierenarts-specialisten of dierenartsen-specialisten in opleiding. Zij voeren dagelijk complexe orthopedische operaties uit en zijn op de hoogte van de allerlaatste technieken.

In de moderne ruime kliniek werken zij met de allerbeste apparatuur, die ook te vinden zijn in ziekenhuizen voor mensen. Denk aan een CT-scan, de laatste röntgentechnieken en uitgebreide narcose apparatuur. Met al onze ervaring, kennis en faciliteiten bent u verzekerd van de allerbeste zorg voor uw dier. Lees ook: verschil tussen dierenarts en Europees dierenarts-specialist

Over Orthopedie

Orthopedie is een medisch specialisme dat gericht is op de behandeling van ziekten of afwijkingen aan de botten, gewrichten, pezen en spieren. Mogelijke aandoeningen zijn:

  • aangeboren afwijkingen, zoals elleboog- en heupdysplasie
  • knieproblemen zoals voorste kruisbandletsels en patella luxatie
  • botbreuken 
  • hernia aan nek of rug (zie ook: neurochirurgie)
  • aangeboren of verkregen standsafwijkingen
  • kaakaandoeningen (zie: kaakchirurgie hond en -kat)

Orthopedie bij SDU: van botbreuken tot erfelijkheidsdiagnostiek 

Door specialistische kennis, veel praktische ervaring en moderne apparatuur is er bij SDU veel mogelijk. Meer dan bij een gewone dierenarts. Zo kunt u met uw dier bij ons bijvoorbeeld terecht voor:

  • onderzoek en diagnostiek bij kreupelheid
  • traumaopvang, zoals botbreuken en luxaties
  • erfelijkheidsdiagnostiek: heupdysplasie, elleboogdysplasie en patellaluxatie
  • scopiën van botten en pezen (arthroscopie)

Behandelingen die we regelmatig uitvoeren zijn bijvoorbeeld:

  • elleboogoperatie
  • heupoperatie, zoals DPO en plaatsen heupprothese
  • operatie bij botbreuk  hond en kat
  • TPLO, TTA en FLO bij scheur in voorste kruisband
  • hernia operatie

De beste onderzoeksmethodes

Voor het onderzoek en de diagnostiek maken we gebruik van de modernste digitale röntgen- en echoapparatuur en een 128 slice CT-scan. Het interpreteren van deze beelden is een vak apart. Dit onderzoek wordt daarom altijd gedaan door één van onze specialisten diagnostische beeldvorming. Ook heeft SDU alle kennis en apparatuur in huis om een arthroscopie uit te voeren.

Als u denkt aan onderzoeken die wij doen, zijn enkele voorbeelden bij ED-onderzoek (elleboogdysplasie), HD-onderzoek (heupdysplasie), en onderzoek bij artrose, maar de medische beeldvorming gekoppeld aan orthopedie kan veel meer oorzaken hebben of medische problemen onderzoeken.

Specialistische operatiekamers

Ook voor orthopedische operaties voor uw huisdier bent u bij ons in goede handen. Naast jarenlange ervaring en specialistische kennis beschikken onze operatiekamers over de laatste technieken. Met een eigen specialist in anesthesiologie zorgen we ervoor dat uw dier tijdens de operatie goed in de gaten gehouden wordt. Goede hygiëne is bij ons topprioriteit.

Dit kunt u verwachten bij het orthopedisch consult

Na de doorverwijzing komt u eerst met uw dier op consult. Bij het consult wordt uw dier uitgebreid lichamelijk onderzocht en zal de specialist met u bespreken wat precies de klachten zijn van uw hond of kat.

In veel gevallen zal er aanvullend onderzoek gedaan worden, zoals röntgenonderzoek, echo of bijvoorbeeld een CT-scan. Na onderzoek bespreek de dierenarts-specialist met u of en welke behandeling nodig is.

Wanneer naar de orthopedisch dierenarts-specialist?

Om te zorgen dat u naar de juiste specialist verwezen wordt is het belangrijk dat u eerst bij uw eigen dierenarts bent geweest voor een verwijzing. Uw dierenarts bekijkt het probleem en verwijst u als nodig door naar de juiste specialist voor een consult en mogelijk vervolgonderzoek.

Alleen op verwijzing

U bent altijd vrij om uw dierenarts te vragen voor een doorverwijzing naar een specialist.

Twijfelt u, of heeft u specifieke vragen over behandelingen, onderzoeken, operaties of kosten? Neem dan gerust even contact op met ons. Onze specialisten en assistentes helpen u graag verder.

 

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist u dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen u graag om uw hond een gezondere glimlach te geven.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.