Onze hond loopt mank

Onze labrador Jessie van tien jaar, kreeg meer dan een jaar geleden klachten aan haar voorpoten. Ze liep mank en trok vooral met haar linker voorpoot. Ze zat overduidelijk niet lekker in haar vel. We maakten ons zorgen en wilden uiteraard niet dat ze pijn leed. Daarom besloten we naar de dierenarts te gaan. Die veronderstelde dat het artrose was en schreef pijnstillers/ontstekingsremmers voor. De klachten werden wat minder, maar op een gegeven moment hielpen de medicijnen ook niet meer.

Naar de specialist

Omdat ze mank bleef lopen en de directe oorzaak niet echt gevonden werd, hebben we er tussentijds ook nog een therapeut naar laten kijken. Maar puntje bij paaltje veranderde er weinig tot niets. Weer terug bij de dierenarts kregen we uiteindelijk het advies om Jessie door te sturen naar een specialist. Zo kwamen we bij de Specialistische Dierenkliniek in Utrecht (SDU) terecht.

Injecties in gewrichten

Daar hebben ze meteen een scan gemaakt. Duidelijk werd dat er in beide ellebogen van haar voorpoten kleine stukjes bot uitstaken, waardoor ze dus mank liep. Ook kwam aan het licht dat Jessie een ontstoken pees (flexor enthesopathie) had aan haar linker voorpoot. Daar bleek ze dus het meeste last van te hebben. Op advies van en door Claire Oorsprong, Europees Specialist Chirurgie in opleiding, resident ECVS, is er een echo gemaakt en zijn er twee keer onder echo begeleiding van Europees Specialist Diagnostische Beeldvorming Susanne Boroffka, corticosteroïden in de gewrichten geïnjecteerd. Zo kon de ontstekingsreactie in de gewrichten geremd worden, waardoor de klachten zouden moeten verminderen. Dat was gelukkig inderdaad het geval. Blij toe! Wel hebben we nog een tijdje op advies van Claire een ontstekingsremmer, Rimadyl, gegeven. Maar daar zijn we helemaal mee gestopt, toen Jessie weer beter begon te lopen.

Zij blij, wij blij

Al met al hebben we niets dan lof voor SDU. Jessie loopt nog steeds prima. Zij blij en wij blij. Ze is weer helemaal onze eigen blije labrador. Wel is ze door deze ervaringen wat voorzichtiger in haar doen en laten. Als ze ‘heel gek doet’ trekt ze nog af en toe met haar pootje, maar de klachten van weleer zijn zo goed als weg. We duimen dat het zo goed blijft gaan en zijn blij met de manier waarop Jessie is behandeld bij SDU. Ook in coronatijd zijn we op een fijne en persoonlijke manier benaderd. We raden andere hondenbezitters ook zeker aan om naar SDU te gaan voor een optimale behandeling van hun geliefde huisdier. Wij vinden het fijn dat we weer heerlijk kunnen wandelen met Jessie. Hier in de omgeving of op het strand.

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist u dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen u graag om uw hond een gezondere glimlach te geven.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.