Laura Ruys
Dierenarts-specialist

Laura Ruys

Dierenarts, specialist spoed en intensive care (Dipl. ECVECC)
Dierenarts-specialist
Laura Ruys
Dierenarts, specialist spoed en intensive care (Dipl. ECVECC)

Speciality

  • Spoedzorg
  • Intensive care

Education

  • American College of Veterinary Emergency and Critical Care (Dipl. ACVECC)
  • European College of Veterinary Emergency and Critical Care (Dipl. ECVECC)

Erg zinvol werk

Op de spoed en de intensive care is geen dag hetzelfde. Iedere dienst vergt het uiterste, zowel op het gebied van kennis als het omgaan met hoge werkdruk. Een goede afloop kan in hele kleine dingen zitten, zoals het op tijd herkennen van bepaalde symptomen, goed overleggen met de verwijzende dierenartsen en mede-specialisten, en tijdig doorpakken als nodig, of juist afwachten waar mogelijk. Ook het contact met de bezorgde baasjes kan heel intensief zijn, waarbij goed luisteren en samen een plan opstellen superbelangrijk zijn. Dit alles geeft me het gevoel dat ik heel zinvol werk doe.

Gediplomeerd specialist (Dipl. ECVECC)

In 1998 studeerde ik af aan de Universiteit Utrecht, faculteit Diergeneeskunde. Ik werkte 12 jaar lang in de spoedkliniek voor Dieren Amsterdam, nu onderdeel van het AniCura Medisch Centrum voor Dieren. 

Sinds 2015 werk ik als hoofd van de afdeling spoed en intensive care bij het AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht. In september 2019 verplaatste het zwaartepunt van de IC naar het AniCura Specialistisch Verwijscentrum Haaglanden. Sindsdien ben ik vooral daar te vinden.

Tussen 2007 en 2012 volgde ik de opleiding tot specialist Emergency and Critical Care in Bern, Amsterdam, Utrecht en Guelph (Canada). Sinds 2012 ben ik gediplomeerd specialist van het American College of Veterinary Emergency and Critical Care (Dipl. ACVECC). In 2021 volgde mijn Europese titel (Dipl. ECVECC).

Dieren binnen en buiten

Mijn vriend en ik hebben twee katten en twee honden. Dat gaat alleen niet altijd goed. Met name de twee katten hebben nogal eens ruzie. De jongste was van de vijf-hoog gevallen en haar baasjes konden haar niet de juiste zorg bieden. De andere kat is ook op die manier bij ons terecht gekomen. Onze jongste hond komt uit een asiel op Kefalonia, een Grieks eiland waar we graag onze vakanties doorbrengen. Onze Duitse pinscher komt van een fokkerNaast de dieren binnenshuis hebben we ook wat dieren buitenshuis. In onze vijver zwemmen 12 vissen en twee kikkers.

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist u dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen u graag om uw hond een gezondere glimlach te geven.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.