Expertise in tandheelkunde bij huisdieren
Heeft uw dierenarts een tandprobleem gezien bij jouw dier? Soms is het dan nodig om je dier te verwijzen naar een dierenarts die heeft doorgeleerd in tandheelkunde. Esther Soeteman en haar team staan klaar voor jouw dier.
Behandelingen worden uitgevoerd in een speciaal daarvoor ingerichte operatieruimte. Diereigenaren kunnen, wanneer ze willen, een “pootje vast” afspraak maken. Je kunt dan bij je dier blijven tijdens het in slaap vallen en wakker worden. Vanuit de consultatieruimte kunnen eigenaren wachten en zelfs in de operatiekamer kijken.
Waarom een tandheelkundig dierenarts?
Gebitsbehandelingen laten uitvoeren door een tandheelkundig dierenarts biedt voordelen. Met onze gespecialiseerde apparatuur en ruime ervaring kunnen we uitgebreide behandelingen vaak in 1 sessie doen, waardoor dieren niet nogmaals onder narcose hoeven. We voeren op routine basis behandelingen uit die bij de eerstelijns dierenarts weinig zullen voorkomen of niet mogelijk zijn.
We zoeken altijd naar een praktische oplossing op maat. We betrekken de eigenaar bij keuzes die we moeten maken. Een pakwerker vraagt niet zelden een hele andere benadering dan een kleine huishond of showhond.
Het doel van onze behandeling is een pijnvrij en functioneel gebit. Wij voeren geen behandelingen uit om enkel esthetische redenen.
Dentale röntgen
Niet alle aandoeningen zijn met het blote oog te zien, denk bijvoorbeeld aan tanden die niet zijn ‘doorgekomen’ zijn, aangetast kaakbot, resterende wortels van afgebroken elementen.
Met ons speciale röntgenapparaat voor het gebit (dentale röntgen) kunnen we röntgenfoto’s maken van het gebit en de tandwortels van uw huisdier. Hiervoor is altijd een narcose nodig. Als we tijdens het onderzoek iets ontdekken, kunnen we vaak gelijk de behandeling uitvoeren, zoals een uitgebreide gebitsreiniging of het trekken van een tand of kies.
Zo ontstaan gebitsproblemen bij huisdieren
Problemen aan het gebit komen vaak door tandplak, dat zich kan ontwikkelen tot tandsteen. De ophoping van tandplak met bacteriën kan leiden tot vervelende ontstekingen bij uw hond of kat, stinken uit de bek, losse of verlies van tanden en in het ergste geval tot ontstekingen in organen in het lichaam.
Lees ook:
- tandvleesontsteking bij hond en kat
- tanden trekken bij hond of kat (extractie)
- afgebroken tand of kies, ook bij jonge dieren
- gebitsreiniging
- wortelkanaalbehandeling
- FORL: gebitsaandoening bij katten
- puppygebit
- kat stinkt uit bek
- hond stinkt uit bek
- orthodontie bij honden
Tandverzorging bij uw dier
Net als bij mensen is een goede tandverzorging van uw hond of kat dé sleutel om gebitsproblemen te voorkomen. Met een dagelijks tandenpoetsritueel ontdekt u ook eerder of een bezoek aan de dierentandarts verstandig is, om bijvoorbeeld tandsteen te laten verwijderen. Lees ook: Tandenpoetsen hond en kat; de 4 stappen
Vraag, of afspraak maken?
Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.