Nieuw: onze Senior Check

Met uitgebreide controles sporen we ouderdomsgerelateerde aandoeningen bij honden en katten op tijd op. Meer weten? Ga naar: Senior Check

Sterilisatie en castratie bij AniCura De Waard

Wilt u uw dier laten castreren of steriliseren? We helpen u graag in onze kliniek in Alblasserdam!

Castraties en sterilisaties in onze kliniek

Onze deskundige dierenartsen voeren dagelijks castraties en sterilisaties uit bij honden, katten en konijnen in onze kliniek in Alblasserdam. Veiligheid en zo min mogelijk pijn en ongemak voor uw dier vinden wij hierbij belangrijk. Onze werkwijze:

  • standaard met hart- en ademhalingsbewaking
  • onderhuids gehecht (geen kraag nodig)
  • gebruik van pijnstilling
  • gemiddeld vijf uur verblijf op de kliniek

De operaties vinden plaats in een moderne operatiekamer met alle technieken om uw dier tijdens de operatie goed in de gaten te houden.

Lees ook:

 

Over de behandeling

U maakt telefonisch of aan de balie in de kliniek een afspraak voor de behandeling bij uw dier. Operaties vinden dagelijks plaats, zodat we uw dier snel kunnen helpen.


Vóór de operatie

Nadat er een afspraak is ingepland, geeft u uw hond of kat de avond voor de operatie geen eten. Water mag wel. De dierenarts zal uw dier eerst nakijken. Wij adviseren daarbij een bloedonderzoek, om het functioneren van de organen te controleren. Dit bloedonderzoek is geen vereiste.

Pijnstilling en bewaking tijdens de operatie

Uw dier krijgt voor de operatie een injectie met pijnstilling. Voor een optimale ademhaling gaat er een tube in de keel met een aansluiting op een capnograaf (CO2-meting). Daarbij hebben we de mogelijkheid tot hartbewaking (ECG). Eventuele problemen worden gelijk weergegeven op de monitor.

Zo klein mogelijke snede

Bij de teef en poes worden alleen de eierstokken verwijderd. Wanneer de baarmoeder er afwijkend uitziet, zal deze ook verwijderd worden. Toch zullen we de snede altijd minimaal houden.

Geen kraag

Door het toepassen van onderhuidse hechtingen hoeft uw dier de dagen na de operatie geen kraag te dragen. Wanneer er toch een neiging is van veel likken, wordt het dragen van een 'speciaal shirt' geadviseerd. Dit kan eventueel nodig zijn bij de reu.

Goede nazorg

Direct na de ingreep gaat uw dier naar de verwarmde uitslaapkamer. Daar houden we uw dier nauwlettend in de gaten. Als uw huisdier weer goed wakker nemen we met u contact op om uw dier weer op komen te halen. Bij het ophalen van uw dier geeft de assistente u uitleg over de nazorg.

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist u dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen u graag om uw hond een gezondere glimlach te geven.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.