Meld jouw huisdier aan als bloeddonor

Wil jij dat jouw hond of kat een echte held wordt? Meld je huisdier dan aan als bloeddonor en help mee levens redden. Door bloed te doneren, kan jouw huisdier bijdragen aan de gezondheid van andere dieren in nood. Registreer hier jouw hond of kat als bloeddonor

Pijn bij honden en katten

Honden en katten laten niet graag zien dat ze pijn hebben. Vaak lopen ze al langere tijd rond met pijn voordat u iets merkt.

Merkt u dat uw hond of kat pijn heeft? Neem snel contact op met de dierenarts. Wij helpen uw dier weer zo pijnvrij mogelijk te bewegen.

Chronische pijn bij hond of kat

Pijn bij uw hond kan vele oorzaken hebben. Heeft uw hond al langere tijd pijn door bijvoorbeeld een blessure, medische ingreep of een ziekte zoals artrose? Dan is er sprake van chronische pijn.

Pijn herkennen bij honden en katten

Honden en katten laten niet graag zien dat ze pijn hebben. Als u één van onderstaande signalen herkent, neem dan contact op met de dierenarts.

Pijn herkennen bij honden:

  • Uw hond hijgt meer.
  • Uw hond slaapt meer.
  • Uw hond knaagt of likt op zijn of haar poten.
  • Uw hond is slomer.
  • Uw hond komt niet meer op de bank of trap.

Pijn herkennen bij katten:

  • Uw kat springt minder makkelijk.
  • uw kat verzorgt zijn of haar vacht minder goed.
  • Uw kat heeft problemen met naar de kattenbak gaan.
  • Uw kat is agressiever.

Pijn door blessure

Door het rennen en springen kunnen honden last krijgen van blessures. U heeft het misschien niet altijd door, maar een blessure kan veel pijn geven bij uw hond. Door verschillende soorten onderzoeken te doen, kunnen we zien waar de pijn zit.

Zit de kwaal in het zachte weefsel, dan kan uw hond geholpen zijn met revalidatie of acupunctuur. De dierenarts maakt voor uw dier een behandelplan op maat.

Pijn door medische ingreep

Een medische ingreep is soms nodig bij botbreuken, een hernia of na een ongeval. Denk bijvoorbeeld aan het vastzetten van een botbreuk in de poot of een knie- of elleboog operatie. Net als bij mensen is revalidatietherapie na een operatie belangrijk voor dieren voor een beter herstel. 

Lees meer over:

Pijn door hernia

Honden en katten kunnen ook last krijgen van een hernia of rugproblemen. Uw dier heeft dan bijvoorbeeld moeite en pijn bij het springen en lopen. Uw dier kan zelfs volledig verlamd raken.

Een hernia of rugproblemen gaan vaak samen met ongewild urineverlies (incontinentieproblemen). Naast een goede pijnmedicatie is revalidatie ook nodig. De revalidatie zorgt ervoor dat spieren sterker worden en de rug minder wordt belast.

Bij een acute hernia kan een operatie nodig zijn om de pijn te verminderen. Na de operatie volgt revalidatie voor uw dier voor een goed herstel. Voor de revalidatiebehandeling kunt u terecht in Dordrecht.

Kijk voor meer informatie over de operatie bij een hernia:

Pijn door artrose of andere ziekte

De oorzaak van de pijn kan ook een ziekte zijn zoals artrose: slijtage van de gewrichten. Hierdoor heeft uw dier pijn tijdens het bewegen van het gewricht. 

Artrose wordt vaak veroorzaakt door ouderdom, intensief achter ballen aanrennen en een verkeerde manier van bewegen. Helaas is artrose niet te genezen. Wel kan het onder controle gehouden worden. 

De behandeling van artrose bestaat vaak uit meerdere onderdelen, zoals revalidatietherapie, pijnmedicatie voor uw hond of kat en voedingssupplementen. Door revalidatie en pijnmedicatie maken we het leven voor uw hond of kat zo prettig mogelijk.

Manieren van pijn verminderen

AniCura Dordrecht heeft de ervaring en kennis in huis over de verschillende manieren van pijn verminderen voor uw hond of kat. U kunt bij ons terecht voor:

Samen met u bespreken we welke behandeling het beste bij u èn uw dier past.

Afspraak maken 

Wilt u een afspraak maken voor een pijnconsult? Neem contact met AniCura Dordrecht en maak een afspraak voor een pijnconsult. Neem eventueel foto’s of uitslagen van eerdere onderzoeken mee naar de afspraak.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.