Bekijk ook de video's op:
Wanneer revalidatie bij hond of kat?
Als u merkt dat uw hond of kat moeilijk beweegt of pijn heeft, neemt u eerst contact op met de dierenarts. Veel dieren met pijn zijn geholpen met een vorm revalidatie. De dierenarts bespreekt met u welke vorm van revalidatie uw dier het beste is geholpen.
Hieronder leest u een lijst met klachten of aandoeningen waar revalidatie bij kan helpen.
Staat de klacht van uw huisdier er niet tussen, en wilt u weten of uw dier in aanmerking komt voor een revalidatiebehandeling? Neem dan gerust contact op met ons.
Orthopedische problemen zoals:
- gewrichtsproblemen
- botbreuken en breuken die niet of slecht genezen
- rugproblemen
- knieproblemen zoals meniscusproblemen en losse knieschijf
- elleboogproblemen zoals elleboogdysplasie (ED)
- heupproblemen zoals heupdysplasie (HD)
- verstijfde gewrichten zoals artrose
Zenuw of neurologische problemen zoals:
- hernia met of zonder operatie
- rugproblemen
- langzaam achteruitgaande zenuwconditie (degeneratieve myelopathie)
- verlammingsverschijnselen
- trauma en evenwichtsstoornissen
- infectieziekte toxoplasmose
- spondylose
Andere problemen zoals:
- spierscheuren of spierproblemen
- peesproblemen
- problemen met sporten
- conditieproblemen
- grote wonden
- wonden die niet goed genezen
- pijn
Over de revalidatiebehandeling
Heeft uw hond of kat moeite met lopen? Springt hij of zij minder goed? Dan is revalidatie een goede behandeling om uw dier te helpen. De dierenarts verwijst u mogelijk door naar de revalidatietherapeute. Door uw dier verschillende oefeningen te laten doen, worden de spieren rond het gewricht sterker. Dat zorgt ervoor dat uw hond of kat weer kan bewegen zonder het gewricht verder te belasten.
Naast het uitvoeren van oefeningen kan de dierenarts ook medicijnen voorschrijven die helpen tegen de pijn. De revalidatietherapeute en dierenarts maken samen een behandelplan op maat voor uw dier.
Lees meer over de behandeling pijnmedicatie bij uw hond of kat.
Revalidatietherapie
Revalidatie kan ook bestaan uit een bepaalde therapie, zoals bewegingstherapie, massagetherapie, hydrotherapie, lasertherapie en shockwavetherapie.
Chiropractie bij uw hond
Chiropractie is ook een vorm van revalideren. Bij chiropractie worden gewrichten en wervels in een afwijkende stand weer herstelt. Kijk voor meer informatie op de pagina chiropractie bij uw hond.
Wat kunt u doen om te helpen?
U kunt ons helpen door uw hond of kat te filmen tijdens het bewegen. Door de beelden te bekijken, zien wij waar de pijn zit en welke oefeningen goed helpen.
Doorverwijzing
Wij helpen uw dier en u als eigenaar graag zo goed mogelijk. Omdat wij expert zijn op het gebied van pijn bij dieren kan het zijn dat u wordt doorverwezen naar ons.
- Naar ons doorverwezen
Zit u bij een andere dierenkliniek en wilt u een afspraak maken voor een revalidatiebehandeling? Bij AniCura Dordrecht vindt u de deskundige zorg voor uw huisdier op het gebied van revalidatie en pijn. Vraag uw dierenarts voor een doorverwijzing of maak direct bij ons een afspraak. Laat het uw eigen dierenkliniek weten en vraag het dossier van uw huisdier op.
Kosten van revalidatie voor een hond of kat
Een revalidatiebehandeling bij honden en katten kost - net als bij mensen - vaak meer dan één bezoek. De kosten voor de revalidatie van uw dier hangen af van de hoeveelheid bezoeken en de soort behandeling. Neem met ons contact op als u meer wilt weten over de kosten van de revalidatie met uw dier in uw specifieke geval.