Bloeddonors gezocht!

Wil jij dat jouw hond of kat een echte held wordt? Ga naar: aanmeldformulier bloeddonors

Tandheelkundige zorg bij AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht

Bij tandheelkundig dierenarts Esther van Soeteman van AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht, vind je een jarenlange expertise en de laatste kennis op het gebied van gebitsproblemen bij hond en kat. Dit betekent snel een juiste diagnose en behandeling bij veelvoorkomende en complexere gebitsklachten.

Expertise in tandheelkunde bij huisdieren

Heeft jouw dierenarts een tandprobleem gezien bij jouw dier? Soms is het dan nodig om je dier te verwijzen naar een dierenarts die heeft doorgeleerd in tandheelkunde. Met speciale apparatuur en jarenlange nascholing is er meer aan onderzoek en behandeling aan het gebit mogelijk. Zo kun je met jouw dier bij ons bijvoorbeeld terecht voor:

  • Gecompliceerde extracties
  • CUPS
  • Stomatitis
  • Tandheelkundige operaties bij ricisco-narcose patiënten
  • Orthodontie 
  • Caries en glazuurdefecten
  • Afgebroken tanden
  • Verkleurde tanden
  • Pulpa overkappingen
  • Wortelkanaalbehandeling
  • Kronen
  • Kaak en kop fracturen
  • Tumoren

Dentale röntgen

Niet alle aandoeningen zijn met het blote oog te zien, denk bijvoorbeeld aan tanden die niet ‘doorgekomen’ zijn, aangetast kaakbot en resterende wortels van afgebroken elementen.

Met ons speciale röntgenapparaat voor het gebit (dentale röntgen) kunnen we röntgenfoto’s maken van het gebit en de tandwortels van je huisdier. Hiervoor is altijd een narcose nodig. Als we tijdens het onderzoek iets ontdekken, kunnen we vaak gelijk de behandeling uitvoeren, zoals een uitgebreide gebitsreiniging of het trekken van een tand of kies. 

Diereigenaren kunnen bij AniCura Diergeneeskundig Verwijscentrum Dordrecht een "pootje vast" afspraak inplannen. Deze afspraak zorgt ervoor dat je als eigenaar bij het onder narcose brengen en het wakker worden van jouw huisdier kan zijn. Je kan bij ons ook via een consultatieruimte in de operatiekamer kijken en wachten tot je dier klaar is. 

Zo ontstaan gebitsproblemen bij huisdieren

Problemen aan het gebit komen vaak door tandplak dat zich kan ontwikkelen tot tandsteen. De ophoping van tandplak met bacteriën kan leiden tot vervelende ontstekingen bij jouw hond of kat zoals stinken uit de bek, losse of verlies van tanden en in het ergste geval ontstekingen in organen in het lichaam.

Lees ook:

Tandverzorging bij jouw dier

Net als bij mensen is een goede tandverzorging van jouw hond of kat dé sleutel om gebitsproblemen te voorkomen. Met een dagelijks tandenpoetsritueel ontdek je ook eerder of een bezoek aan de dierentandarts verstandig is om bijvoorbeeld tandsteen te laten verwijderen. Lees ook: Tandenpoetsen bij de hond en tandenpoetsen bij de kat

Vraag of afspraak maken?

Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist u dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen u graag om uw hond een gezondere glimlach te geven.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.