Spoedkliniek Zwolle

1 maart 2025 start de spoedkliniek in Zwolle, voor meer informatie over deze service ga naar: Dierenartsenpost Zwolle

Als uw dier bij ons opgenomen wordt

Soms is een dier te ziek om naar huis te gaan of heeft het intensieve zorg nodig. In onze moderne en uitgebreide opname zijn de onderzoeks- en behandelmogelijkheden divers en houden we uw dier goed in de gaten. We begrijpen dat de opname voor u als eigenaar spannend kan zijn. Hier leest u meer over opname in ons ziekenhuis. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Meerdaagse intensievere opname bieden wij enkel aan in onze kliniek in Zwolle. 

Deskundige zorg en liefdevolle aandacht voor uw dier

In de opname staat een speciaal hiervoor opgeleide paraveterinair (dierverpleegkundige) klaar voor uw dier.

Verder goed om te weten:

  • Honden en katten worden apart opgenomen, zodat de opname zo min mogelijk stress met zich meebrengt.
  • Elk dier heeft een eigen verblijf en deze staan zo dat de dieren elkaar niet of nauwelijks zien.
  • De verzorging wordt gedaan door een ervaren opname-paraveterinair die zich de hele dag bezighoudt met de opnamepatiënten. Op doordeweekse dagen is er tot 23.00 uur een paraveterinair aanwezig, in het weekend is er een paraveterinair aanwezig tot 17.00 uur.
  • Blijft uw dier ook in de nacht? De ochtend, vóór 10.00 uur, belt de balie-assistente u om te vertellen hoe de nacht van uw dier is verlopen.
  • Minimaal twee keer per dag is er intercollegiaal multidisciplinair overleg tussen de artsen en het opnameteam over de voortgang en het welzijn van uw dier in de opname. In het weekend wijken wij hier iets van af, maar ook dan is er gedurende de dag steeds een paraveterinair/verzorgende aanwezig.
  • Uw hond wordt net als thuis regelmatig uitgelaten.
  • Bij uw kat wordt de kattenbak dagelijks verschoond (of vaker als dit nodig mocht zijn).
  • Wij bieden verschillende soorten voedingen aan. Wanneer uw dier een speciaal dieet moet volgen, dan houden we ons aan de voorschriften van dit dieet.
  • Onze paraveterinairen geven, als mogelijk, de dieren knuffels en individuele aandacht zodat ze zich zo comfortabel mogelijk voelen.
  • Mochten er in de loop van de dag, in overleg met u, aanvullende onderzoeken plaatsvinden, dan zal de dierenarts contact met u opnemen over de resultaten daarvan, het vervolg en het verdere plan.

24 uur zorg nodig?

Bij ons is nachtbewaking na 23:00 uur niet mogelijk. Als uw dier 24-uurs zorg nodig heeft verwijzen wij u naar een intensive care unit van een andere specialistische dierenkliniek, waar hij/zij 24 uur per dag verzorgd kan worden.

Kan ik op bezoek komen?

Als uw dier is opgenomen, dan kan er in overleg een bezoek gepland worden. Ervaring leert wel dat dieren hier over het algemeen onrustiger van worden. Door uw bezoek denken ze weer mee naar huis te kunnen en de teleurstelling van het niet mee mogen geeft vaak meer onrust dan er van tevoren bij uw dier was. Een bezoek vindt dan ook niet eerder plaats dan twee dagen na de eerste opname. Een bezoek wordt gepland om de rust voor de andere patiënten in de opname te kunnen waarborgen.

Onderzoeken tijdens opname

Het kan zijn dat we uw dier nog gaan onderzoeken tijdens de opname, bijvoorbeeld wanneer alsnog niet duidelijk is wat er met uw dier aan de hand is. Alle onderzoeken doen wij in overleg met u en uiteraard laten we u weten wat de uitkomsten van deze onderzoeken zijn.
Mogelijke onderzoeken zijn:

  • uitgebreid bloed- en/of urineonderzoek
  • röntgenonderzoek
  • echografisch onderzoek van bijvoorbeeld buik en/of hart 
  • CT-scan

Deze onderzoeken kunnen wij zelf in huis uitvoeren, zodat we uw dier niet hoeven te vervoeren.

Vragen of twijfels?

Neem dan altijd even contact met ons op. Stel ze tijdens het bezoek of neemt contact met ons op via ons telefoonnummer.  

Did this article help you?

Please select what suits your situation or type on your own. We greatly appreciate your feedback.

Thank you!

We really appreciate it

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist u dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen u graag om uw hond een gezondere glimlach te geven.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.