Puppy chippen en registreren

Laat je pup chippen, registreren en zorg voor een EU-dierenpaspoort. Dat is niet alleen verplicht, het is ook handig. Lees hier waarom.

Registratie eerste eigenaar

Vanaf 1 november 2021 is de wetgeving veranderd. Vanaf die datum moeten in Nederland ook altijd de eerste eigenaar of houder van een pup geregistreerd zijn. De eerste houder is bijvoorbeeld de fokker, degene die thuis een nestje heeft of degene die de hond naar Nederland gehaald heeft.

Een pup mag zonder een registratie van de eerste eigenaar niet gechipt of geregistreerd worden. Ben je zelf de eerste eigenaar? De registratie regel je door een Uniek Bedrijfsnummer (UBN) aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Registratie van de pup en aanvraag EU-dierenpaspoort 

Alle pups moeten binnen zeven weken na geboorte gechipt worden, geregistreerd worden en een EU-dierenpaspoort hebben. Dit kun je allemaal bij je AniCura dierenarts regelen.  
Ook wanneer je een hond importeert vanuit het buitenland, moet je jezelf en de hond laten registreren. Dit moet binnen twee weken na aankomst gebeuren. Een geïmporteerde hond moet ook al in het buitenland gechipt zijn voordat het in Nederland aankomt. 

Als je hond gechipt is, zet de dierenarts de chip op jouw naam. Mocht je je hond ooit kwijtraken, dan kan de chip worden afgelezen en kan er contact met je worden opgenomen. 

Hoe het chippen en registreren in zijn werk gaat, legt je dierenarts je graag uit. 

Contact a veterinarian

Meer over puppy's?

Net een puppy in huis en wil je meer weten? Gebruik de linkjes hieronder!

  • Schrijf je in voor onze Puppy Wijzer! Speciaal voor jou gemaakt door onze dierenartsen. We delen tips en adviezen voor een fijn leven met jouw puppy.

    Lees meer

  • Je wilt een nieuwe puppy? Dan is de keuze: voor welk hondenras ga je? Volg onze checklist of doe de test!

    Lees meer

  • Van het puppy-proof maken van je huis tot aan de gezondheid, tot aan het trainen van je puppy. Het is niet niks, die nieuwe viervoeren in huis! Wij helpen je graag om samen met jouw harige vriend een goed leven tegemoet te gaan.

    Lees meer

  • In deze gids hebben we met onze dierenartsen onze beste adviezen en feiten verzameld over hoe u een veilig en fijn leven kunt leiden met uw harige nieuwe familielid.

    Lees meer

Laten we het hebben over gebitsverzorging

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven dat de tanden van hun vriend(in) gezond zijn, terwijl dit vaak niet het geval is. Wist u dat 80% van de volwassen honden en katten last heeft van gebitsproblemen? Het kan lastig zijn om dit te herkennen. Wij helpen u graag om uw hond een gezondere glimlach te geven.

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.